Przejdź do treści

CZEKOLADKI Z SOLONYM ORZECHEM ZIEMNYM 100% by RUDA KITA

Inspirowane amerykańskimi czekoladkami Reese. Kiedyś zachwycaliśmy się ich smakiem. Jednak wskutek zmiany nawyków żywieniowych i wzrostu naszej świadomości przestały nam smakować, a skład…no cóż, pozostawia wiele do życzenia. Dlatego też robimy swoją wersję czekoladek z solonym orzechem ziemnym tyle, że bez konserwantów i podejrzanych dodatków.  Kremowe, jedwabiste, satysfakcjonujące zmysły to właśnie przychodzi do głowy podczas jedzenia.

CZAS PRZYGOTOWANIA: 15minut
typ diety: wegetariańska
typ posiłku: deser
Porcja na 14-16 czekoladek

SKŁADNIKI

300g dobrej mlecznej czekolady
200g orzecha ziemnego by RUDA KITA
Szczypta soli

KROK 1

Rozpuścić czekoladę w kąpieli wodnej

KROK 2

Wymieszać pastę orzechową z solą. Na to jak odczuwacie poziom soli w potrawie ma wpływ Wasze dzienne spożycie soli i ilość przetworzonych produktów w diecie.  Pasta ma być lekko słona aby w połączeniu z czekoladą dało się wyraźnie wyczuć kontrast smaków.

KROK 3

Nałożyć do papierowej lub silikonowej papilotki około pół centymetra czekolady. Nałożyć łyżeczką kleks pasty orzechowej i ponownie czekoladę, tak aby zakryła pastę orzechową.

KROK 4

Włożyć do lodówki na 30-40minut

KROK 5

Policzyć i zaproponować sprawiedliwą technikę podziału, bo znikają bardzo szybko.

UWAGI
Zachęcam Was do eksperymentowania z nadzieniem. Każda pasta orzechowa będzie odpowiednia. W przypadku COCOA LASKOWY lub COCOA ZIEMNY dobrze jest włożyć je przed użyciem na 30-50minut do lodówki.

SMACZNEGO:-)

Polecamy:

koszyk
0

Ta strona korzysta z ciasteczek aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie. Dalsze korzystanie ze strony oznacza, że zgadzasz się na ich użycie.