my & orzechy
RUDA KITA, powstała z potrzeby. Jako wegańsko-wegetariańska, aktywna rodzina pochłaniamy spore ilości masła orzechowego. Nie mogliśmy jednak znaleźć marki, która odpowiadałaby nam w 100%. I tak pojawiła się RUDA KITA. Zdrowa, szczera, uczciwa bez niespodzianek w postaci ukrytych składników i naprawdę pyszna.
Po wielu testach i degustacjach w domowej kuchni, w których dzielnie uczestniczyła nasza rodzina, przyjaciele i znajomi postanowiliśmy przedstawić Wam RUDĄ KITĘ. Od początku przyświecała nam idea: „jakość ponad ilość”.
Automatyzacja produkcji pozwala obniżyć koszty i ograniczyć czynnik ludzki. Uważamy, że prawdziwie dobra energia jest w małych manufakturach, gdzie wszystko robi się ręcznie, a ludzie wkładają w swoją pracę całe serce.
Każda partia orzechów jest przez nas dokładnie sprawdzana. Jeżeli spełnia nasze wymagania może zostać przerobiona na pyszne masło orzechowe. Staramy się nie „męczyć” naszych orzechów, więc poddajemy je możliwie najkrótszej obróbce i nie pasteryzujemy. Orzechy to nie wino. RUDA KITA ma krótki termin przydatności do spożycia, bo świeża smakuje najlepiej.
RUDA KITA to odrobina prawdziwego luksusu zamkniętego w małym słoiczku. Mnogość zastosowań znajdziecie na naszej stronie. My mamy swoje ulubione słoiczki na każdą porę dnia a czasem i nocy.
Oprócz samego kręcenia masła orzechowego uwielbiamy rozmawiać z Wami, czyli naszymi Klientami. Z zainteresowaniem słuchamy Waszych uwag i spostrzeżeń, chłoniemy sugestie nowych smaków. Jesteśmy tu dla Was, a dzięki temu możemy, na co dzień, cieszyć się dokładnie takim masłem orzechowym jakie sobie wymarzyliśmy. Dziękujemy Wam, za to, że jesteście naszymi klientami, doradcami i krytykami. Dziękujemy, że jesteście częścią naszej przygody.